8 Aralık 2010 Çarşamba

kastamonu'nun kulaklı makarnası

Kastamonu’ da mantı yöresel olarak yoğurtsuz yenir ama elbette yoğurtlu tercih edenlerde var. Ben özünde olanı sunmak istedim….
Malzemeler:4 su bardağı un1 tatlı kaşığı tuzYoğurmak için ılık su İç malzemesi:500 gr. Kıyma2 ad. orta boy soğanTuz ve karabiber
Yapılışı:Un yoğurma kabına alınıp tuz ilave edilir azar azar su ilavesiyle sert bir hamur yoğrulur. 20 dakika üzerine nemli bir bez örtülerek dinlendirilir.İç malzemesi için kıymanın içerisine soğan rendelenir, tuz ve karabiber katılarak yoğrulur.Dinlenen hamur biraz irice bezelere ayrılır. Oklava ile 3 mm. kalınlığında açılır. Açılan hamurun içerisine 1 çay kaşığı iç malzemeden gireceğinden 5x5 mm. boyutlarında karelere kesilir ve üçgen şeklinde kapatılır ve pişirilir.Üzerine terayağ+sıvıyağ karışımı dökülür isteğe göre;biz önce yağlısını sonra yoğurtlusunu itina ile yerizzz :))))) kayınvalidemin ellerinden öperim kendisinden mantı+su böreği yapımını öğrendim''' annecim çok teşekkür ederim'''' :))) afiyet olsun !......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder