7 Ocak 2012 Cumartesi

Oğlumun 1. yaş günü pastası :))

Ali Yasir'imin 1. yaş günü için hazırladım bu pastayı üzerindeki şekerli diski bahçelievlerde(AKIN PASTACILIK) bastırdım hertürlü pasta vb. ekipmanlar var bu mekanda nettede siteleri var ayrıca.....Eeee gelelim pastamıza evde önceden atmadığım bir altlık vardı(bir pastaneden) onu kullandım çünkü pastam epey büyüktü... 
MALZEMELER:
Pandispanya için:
Not: Aşağıdaki malzemeler 2 adet pandispanya içindir, her pandispanya için 4 adet yumurta, 4 kaşık şeker ve 4 kaşık un kullanılacak.
  1. 8 adet yumurta
  2. 8 kaşık un
  3. 8 kaşık şeker
  4. 2 adet kabartma tozu
  5. Yağlı kağıt
  6. Şeker hamuru
  7. Küçük şeker hamurundan şekiller(hazır satılıyor)
İç Kreması İçin:
  1. 1 Paket kakaolu pasta kreması (dr.oetker)
  2. 1 Paket krem şanti
  3. 1 paket eti kakaolu bisküvi
  4. 3 adet muz
  5. 1 paket ülker sütlü çikolata
  6. 2 buçuk su bardağı soğuk süt
  7. 1 su bardağı ceviz içi veya fındık içi
Dış kaplaması için:
  1. 2 Paket krem şanti
  2. 1 paket pasta kreması
  3. 2 su bardağı süt

Hazırlanışı:

  1. Yumurtaları en az 1 saat önce dolaptan çıkartın
  2. Fırınınızı 170 dereceye ayarlayın.
  3. 4 Yumurtanın sarılarını ve beyazlarını ayrı kaplara alın, beyazlar için cam veya çelik kap kullanın.
  4. Yumurta beyazlarına bir tutam tuz ekleyin ve krema kıvamına gelinceye kadar 4-5 dk kadar çırpın.
  5. Yumurta sarılarına şekeri ilave edin ve şekerler eriyip krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
  6. Yumurta sarılarına iki kaşık yumurta beyazlarından ilave edip kaşık ile karıştırın ve üzerine unu eleyerek ekleyerek tahta kaşıla karıştırın.
  7. Kalan yumurta aklarını da yavaş yavaş ilave edip kaşıkla karıştırın.
  8. Fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın ve harcı eşit olarak tepsiye dökün.
  9. fırına verin ve dikkatlice pişirin, 10 dk içinde üzeri pembeleşince pişmiş demektir.
  10. Aynı şekilde ikinci keki de pişirin ve eğer vaktiniz varsa oda ısısına gelince ikisini de jelatine sarıp buzdolabında bir gece bekletin, vaktiniz yoksa hemen kullanabilirsiniz.
  11. İç kremayı hazırlamak için krema ve krem şantiyi çırpın, bisküvileri ve cevizleri rondodan geçirin, muzları ince ince doğrayın,çikolatayı rendeleyin ve hepsini iyice karıştırın, pastayı hemen yapmayacaksanız buzdolabında muhafaza edin, kıvamı koyu olmalı.
  12. Pandispanyayı sunum yapacağınız tepsiye alın ve fırça kullanarak üzerini şekerli süt veya muzlu süt ile ıslatın.
  13. Islatılan pandispanyanın üzerine hazırladığınız kenarlara taşmayacak şekilde düzgünce yerleştirin.
  14. İkinci pandispanyayı kremanın üzerine düzgünce yerleştirin ve aynı şekilde fırça ile ıslatın.
  15. Krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayın ve önce kenarları krem şanti ile sıvayın.
  16. Kenarlar düz duracak şekilde doldurulmalı.
  17. Pasta kremasını üzerindeki tarife göre hazırlayın ve üzerini düzgünce sıvayın.
  18. Şeker hamurununu üzerinde yazıldığı gibi nişasta yardımı ile açıp pastaya yerleştirin,alt kısım şantili olduğu için hemen yapışır.
  19. Şekerli kağıttaki resmi üzerine düzgünce yerleştirin. 
  20. Küçük şekilli şeker hamurlarını bal ile ıslatıp yapıştırdım ve krem şanti ile süsledim,resimdeki gibi...... AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder